WFS API administratief perceel gebroken

Hallo,

Wij hebben een paar weken geleden gemerkt dat er een wijziging was in de WFS laag voor administratieve percelen. We gebruikten daar een property ‘bbox’ om onze kaart te centreren maar deze was plotseling verdwenen. We hadden dit opgemerkt en terug kunnen corrigeren omdat we zagen dat deze bbox op een hoger niveau was geplaatst. Nu een week later was dit weer gebroken en is deze property helemaal verdwenen van de feature.

Momenteel hebben we deze functie bij ons herwerkt zodat we deze niet meer nodig hebben en hebben we het geluk dat we nog niet in productie draaien. Maar we hebben wel een concern: hoe kunnen we dit voorkomen? We hebben een release notes email gehad, maar vonden niet direct deze changes terug. Ook zouden we uiteraard graag op voorhand bewust zijn van changes zodat we onze eigen veranderingen kunnen inplannen en kunnen voorzien dat onze applicatie niet breekt bij jullie update.

Concreet een aantal vragen:

  1. hoe blijven we tijdig op de hoogte van veranderingen in oa de WFS api?
  2. hoeveel tijd wordt er voorzien voor andere partijen om changes op te vangen?
  3. is er een beta omgeving die we best gebruiken om aankomende changes te testen?
  4. is er een roadmap met aankomende wijzigingen?

Ter info, het ging aan onze kant om een project voor Ovam dat momenteel nog in de steigers staat.

Met vriendelijke groeten,
Jan

Beste Jan

Bedankt voor uw opmerking.
Het is onze bedoeling onze services zo stabiel mogelijk te houden.
De laatste weken is er een upgrade van onze infrastructuur naar een nieuwe versie van de software gebeurd. Ondertussen vertonen al onze services hetzelfde gedrag, wat voorheen niet het geval was.
Dit zorgde voorheen voor wat verwarring.
Zo zijn er inderdaad wat wijzigingen ingeslopen. Onze excuses daarvoor.

Momenteel zijn we alles aan het stroomlijnen in onze beta omgeving.(https://geoservices.beta.informatievlaanderen.be/ ipv https://geoservices.informatievlaanderen.be/).
Eens dit volledig klaar is zullen we dat via dit kanaal communiceren en onze klanten ruim de tijd geven eventuele wijzigingen uit te testen en implmenteren. Pas daarna zullen we die wijzigingen naar productie brengen.
Die wijzigingen zullen heel beperkt zijn tov de huidige situatie, en slaan vooral op het gedrag ivm paginering. Dit zijn wijzigingen die de performantie van onze services ten goede zullen komen.

Met vriendelijke groeten

Hallo,

Ik heb even een controle gedaan, maar de property bbox lijkt toch nog altijd weg te zijn in productie. Deze stond vroeger in de properties map van de feature, daarna even op hetzelfde niveau als die map en nu is deze weg. We hebben die een 1.5 jaar gebruikt gehad, maar zoals gezegd hebben we deze momenteel niet meer nodig.

U geeft aan dat de communicatie via dit forum verloopt? Dus iedereen die bij ons opvolging doet van de geoservices kunnen dan best een login aanmaken, veronderstel ik.

Groeten,
Jan

Beste,

Dit forum kan door iedereen geconsulteerd worden, ook zonder login. Wie actief wilt deelnemen moet een login hebben.

Met vriendelijke groeten