INSPIRE conferentie 2020

Zonder twijfel is de Europese INSPIRE richtlijn een drijvende kracht om gestandaardiseerde geografische webdiensten ter beschikking te stellen. Ondanks de soms negatieve perceptie heeft de richtlijn er wel voor gezorgd dat WMS en WFS services in Europa worden aanzien als de standaarden om geo-data te gebruiken en ter beschikking te stellen. Gebruikers krijgen op deze manier steeds toegang tot de meest actuele data in GIS-toepassingen, websites en allerhande toepassingen die bedrijfsprocessen ondersteunen.

Maar ook INSPIRE wordt niet gespaard door COVID-19. De conferentie van dit jaar in Dubrovnik wordt doorgeschoven naar 2021 (11 tot 14 mei). Evenwel is er dit jaar een online conferentie van 3 tot 12 juni. Het programma kan je vinden op https://inspire.ec.europa.eu/conference2020/virtualprog.

De INSPIRE_EU 2020 focust op duurzame digitalisering.
Volg vrijdag 12/6 gratis de online sessie ‘Innovations in data discovery’.

In deze sessie komt Informatie Vlaanderen aan bod met ‘From niche to mainstream, loveable (meta)data’. Het gaat over de integratie van open data in hetzelfde metadatabeheersysteem als voor de geografische informatie via een DCAT-AP plug-in in de GeoNetwork Open Source Software.
Er wordt uitgekeken naar het overkoepelend en gebruiksvriendelijk concept van de Informatiecatalogus die alle soorten informatie en data van overheden in Vlaanderen van “findable data & services” naar “loveable data & services” kan omzetten. Dus ook metadata van geografische webdiensten komt aan bod!

Inschrijven kan hier.

image
De gegeven presentaties in ‘Innovations in data discovery’ staan online!