Dashboard voor services

Nog niet algemeen bekend maar er bestaat een door iedereen te raadplegen dashboard voor onze OGC services. https://dashboard.informatievlaanderen.be. Daar kan je steeds zien of onze services beschikbaar zijn.

En dat blijkt bovendien toch niet zo “gewoon” te zijn.

1 like

Het zou interessant zijn indien niet alleen de WMS- en/of WFS-diensten die via Geopunt aangesproken worden, maar ook alle andere webdiensten van andere Vlaamse entiteiten zichtbaar zouden zijn op dit dashboard (bijv. WFS Mercator, WFS signaalgebieden (VMM)…).

Op dit moment worden al een aantal geografische services, die niet door Informatie Vlaanderen worden beheerd, gemonitored op ons dashboard. Die kan je vinden onder het tabblad “Extern”. Er zijn op dit ogenblik geen concrete plannen om dit uit te breiden. Maar we horen graag van onze gebruikers en via dit forum hoe belangrijk dit is.

Aangezien jullie de ‘basis’ al hebben, het verloren moeite/werk zou zijn om andere Vlaamse entiteiten dit ook nog eens te laten opzetten en de rol van Informatie Vlaanderen als centraal Vlaams punt voor data wederom kan benadrukken, lijkt het mij het interessants om ook de andere webdiensten die aangeboden worden door de Vlaamse overheid in dit dashboard te centraliseren.
Anders moet de gebruiker dat wederom op verschillende locaties gaan zoeken…

Wij nemen deze vraag deze zomer op, zowel binnen Informatie Vlaanderen als met de verschillende GDI-partners. Wij houden jullie op de hoogte.

Laat hier zeker weten of je net als Stijn ook in het overzicht van alle webdiensten van de Vlaamse entiteiten geïnteresseerd bent!